Strutsstek med brysselkål i crème fraiche
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rött vin

5.0 

dl

Kalvfond koncentrerad

1.0 

msk

Honung

1.5 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Strutsstek med brysselkål i crème fraiche

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 598

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2391 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 4%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 520 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Rött vin 5.0 dl 16%

Kalvfond koncentrerad 1.0 msk 1%

Honung 1.5 msk 4%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Putsa köttet, salta och peppra. Skär merparten av fläsket i små bitar. Spar några skivor till att späcka köttet.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek fläsket knaprigt. Lägg över på hushållspapper.
  4. Bryn strutsköttet i pannan till fin yta runt om. Ta ur köttet ur pannan.
  5. Krossa rosépeppar och korianderfrön. Klappa in detta i köttet och lägg köttet i en ugns­säker form. Lägg några fläskskivor ovanpå köttet. Sätt in i ugnen cirka 45 minuter till innertemperatur 58°C. Ta ut och låt vila 10-15 minuter.
  6. Skala och koka potatis.
  7. Ansa brysselkål (ta bort ytterblad) och halvera. Koka upp vatten och lägg i kålen, samt dra av kastrullen från plattan. Salta. Låt stå i 5 minuter. Häll sedan bort vattnet.
  8. Blanda kål med crème fraiche och bacon.
  9. Sås: Häll vinet i en kastrull och koka ner det till 1/3-del. Tillsätt fondkoncentrat mot slutet av kokningen och smaka av med honung.

Kockens kommentar

För tjockare sås: Rör ut lite matlagnings­mjöl med vatten i en kopp. Vispa ner detta i kastrullen. Låt småkoka i några minuter. Rör om.

Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Stekfläsk som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem