
Strutsstek med brysselkål i crème fraiche
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 598

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2391 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 4%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Rött vin 5.0 dl 16%
Kalvfond koncentrerad 1.0 msk 1%
Honung 1.5 msk 4%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (1 tim 15 min )
- Sätt ugnen på 180°C.
- Putsa köttet, salta och peppra. Skär merparten av fläsket i små bitar. Spar några skivor till att späcka köttet.
- Hetta upp en stekpanna och stek fläsket knaprigt. Lägg över på hushållspapper.
- Bryn strutsköttet i pannan till fin yta runt om. Ta ur köttet ur pannan.
- Krossa rosépeppar och korianderfrön. Klappa in detta i köttet och lägg köttet i en ugnssäker form. Lägg några fläskskivor ovanpå köttet. Sätt in i ugnen cirka 45 minuter till innertemperatur 58°C. Ta ut och låt vila 10-15 minuter.
- Skala och koka potatis.
- Ansa brysselkål (ta bort ytterblad) och halvera. Koka upp vatten och lägg i kålen, samt dra av kastrullen från plattan. Salta. Låt stå i 5 minuter. Häll sedan bort vattnet.
- Blanda kål med crème fraiche och bacon.
- Sås: Häll vinet i en kastrull och koka ner det till 1/3-del. Tillsätt fondkoncentrat mot slutet av kokningen och smaka av med honung.
Kockens kommentar
För tjockare sås: Rör ut lite matlagningsmjöl med vatten i en kopp. Vispa ner detta i kastrullen. Låt småkoka i några minuter. Rör om.
Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Stekfläsk som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel