
Hyvlade rotfrukter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 48

Kcal / portion: 35

GBR (GI) / port: 4
Recept: 139 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Skala och hyvla rotsakerna i långa tunna skivor med potatisskalare eller osthyvel. Finhacka persilja.
- Hetta upp matfett (smör) i stekpanna på medelhög värme och stek (cirka 1 minut) rotsakerna i omgångar. Salta lätt.
- Lägg tillbaka alla rotsakerna i pannan och låt det bli varmt.
- Lägg upp och garnera med hackad persilja.
Kockens kommentar
Passar till det mesta, men bäst till kötträtter.
Passar till
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)