
Antilopfilé med hyvlade rotfrukter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 124

Kcal / portion: 632

GBR (GI) / port: 11
Recept: 2528 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 3%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Rött vin 5.0 dl 15%
Kalvfond koncentrerad 1.0 msk 1%
Honung flytande 1.5 msk 4%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Putsa filéerna fritt från hinnor. Gnid in köttet med timjan, salt och peppar. Skala och hyvla rotfrukter i långa tunna skivor med potatisskalare eller osthyvel. Finhacka persilja.
- Sätt ugnen på 180°C.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Sås: Häll vinet i en kastrull och koka ner det till 1/3-del. Tillsätt fondkoncentrat mot slutet av kokningen och smaka av med honung.
- Hetta upp en stekpanna med matfett och bryn köttet runt om till fin yta. Lägg över i ungssäker form och sätt in i ugnen i cirka 5 minuter. Ta ut, låt vila i 5-10 minuter.
- Hetta upp matfett (smör) i stekpanna på medelhög värme och stek rotsakerna någon minut i omgångar. Salta lätt. Lägg tillbaka alla rotsakerna i pannan och låt det bli varmt. Lägg upp och garnera med hackad persilja.
Kockens kommentar
För tjockare sås: Rör ut lite matlagningsmjöl med vatten i en kopp. Vispa ner detta i kastrullen. Låt småkoka i några minuter. Rör om. Passande rotfrukter: Sötpotatis, palsternacka, rotselleri, kålrot, morot.