Antilopfilé med hyvlade rotfrukter
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rött vin

5.0 

dl

Kalvfond koncentrerad

1.0 

msk

Honung flytande

1.5 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Antilopfilé med hyvlade rotfrukter

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 124

Kcal / portion: 632

GBR (GI) / port: 11

Recept: 2528 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 3%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 511 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Rött vin 5.0 dl 15%

Kalvfond koncentrerad 1.0 msk 1%

Honung flytande 1.5 msk 4%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Putsa filéerna fritt från hinnor. Gnid in köttet med timjan, salt och peppar. Skala och hyvla rotfrukter i långa tunna skivor med potatisskalare eller osthyvel. Finhacka persilja.
  2. Sätt ugnen på 180°C.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  4. Sås: Häll vinet i en kastrull och koka ner det till 1/3-del. Tillsätt fondkoncentrat mot slutet av kokningen och smaka av med honung.
  5. Hetta upp en stekpanna med matfett och bryn köttet runt om till fin yta. Lägg över i ungssäker form och sätt in i ugnen i cirka 5 minuter. Ta ut, låt vila i 5-10 minuter.
  6. Hetta upp matfett (smör) i stekpanna på medelhög värme och stek rotsakerna någon minut i omgångar. Salta lätt. Lägg tillbaka alla rotsakerna i pannan och låt det bli varmt. Lägg upp och garnera med hackad persilja.

Kockens kommentar

För tjockare sås: Rör ut lite matlagnings­mjöl med vatten i en kopp. Vispa ner detta i kastrullen. Låt småkoka i några minuter. Rör om. Passande rotfrukter: Sötpotatis, palsternacka, rotselleri, kålrot, morot.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem