Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 354
            Kcal / portion: 273
            GBR (GI) / port: 8
Recept: 2735 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 14%
Kolhydrater: 52%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om sockerkakor > Äts ej
Så bakas sockerkaka > Äts ej
Om pepparkakor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175°C. Matfettet bör vara rumsvarmt. Smöra och ströbröa en kakform.
 - Smet: Vispa ihop matfett med socker i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör ner gräddfil och lingonsylt.
 - Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat i en bunke. Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten och rör ut till jämn smet. Häll smeten i kakformen.
 - Grädda: Sätt in nertill i ugnen i 50-60 minuter. Stick ner en trästicka i smeten, dra ut och känn efter att stickan är torr (=klar).
 - Häll upp lite florsocker och tillsätt några droppar vatten till en trögflytande vätska. Ringla ett fint mönster över kakan med en sked.
 
Kockens kommentar
Det finns tre slags sockerkaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk