Mjuk pepparkaka
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 10

Om sockerkakor >

 

 

Så bakas sockerkaka >

 

 

Om pepparkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mjuk pepparkaka

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 354

Kcal / portion: 273

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2735 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 14%

Kolhydrater: 52%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 77 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om sockerkakor > Äts ej

Så bakas sockerkaka > Äts ej

Om pepparkakor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 175°C. Matfettet bör vara rumsvarmt. Smöra och ströbröa en kakform.
  2. Smet: Vispa ihop matfett med socker i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör ner gräddfil och lingonsylt.
  3. Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat i en bunke. Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten och rör ut till jämn smet. Häll smeten i kakformen.
  4. Grädda: Sätt in nertill i ugnen i 50-60 minuter. Stick ner en trästicka i smeten, dra ut och känn efter att stickan är torr (=klar).
  5. Häll upp lite florsocker och tillsätt några droppar vatten till en trögflytande vätska. Ringla ett fint mönster över kakan med en sked.

Kockens kommentar

Det finns tre slags socker­kaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.

Alternativ

Vanlig sockerkaka

Genoise, klassisk sockerkaka

Sponge cake

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem