Mörk chokladpannacotta med vitglöggsirap och stjärnanissmaksatta sesam- och vallmoflarn
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Sesamfrön

0.5 

dl

Vallmofrön blå

1.0 

msk

Hallon färska

4.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mörk chokladpannacotta med vitglöggsirap och stjärnanissmaksatta sesam- och vallmoflarn

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 346

Kcal / portion: 766

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3064 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 26%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 221 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sesamfrön 0.5 dl 6%

Vallmofrön blå 1.0 msk 2%

Hallon färska 4.0 styck 0%

...

Skapat av
Rent-a-Chef

Tillagning

  1. Blötlägg gelatinet i lite kallt vatten.

  2. Koka upp grädde och socker. Tillsätt mascarpone och choklad. Låt smälta ihop. Tillsätt gelatinbladen (utan vatten). Rör ut ordenligt. Häll upp i glas och ställ in i kylskåp i minst 2 timmar (el. frys 1 tim).

  3. Koka samman glögg, socker, balsamsirap och sirap. Tillsätt kanel.

  4. Sätt ugnen på 180°C. Koka ihop mjölk, honung och smör, cirka 5 minuter. Tillsätt vallmo och sesamfrö.

  5. Klicka ut massan i små klickar på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda flarnen i ugn till gyllenbrun färg. Ta ut och låt stelna.

  6. Häll glöggsirap över pannacottan. Garnera med hallon och citronmeliss.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem