
Mörk chokladpannacotta med vitglöggsirap och stjärnanissmaksatta sesam- och vallmoflarn
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 346

Kcal / portion: 766

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3064 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 26%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sesamfrön 0.5 dl 6%
Vallmofrön blå 1.0 msk 2%
Hallon färska 4.0 styck 0%
...
![]()
Skapat av
Rent-a-Chef
Tillagning
- Blötlägg gelatinet i lite kallt vatten.
- Koka upp grädde och socker. Tillsätt mascarpone och choklad. Låt smälta ihop. Tillsätt gelatinbladen (utan vatten). Rör ut ordenligt. Häll upp i glas och ställ in i kylskåp i minst 2 timmar (el. frys 1 tim).
- Koka samman glögg, socker, balsamsirap och sirap. Tillsätt kanel.
- Sätt ugnen på 180°C. Koka ihop mjölk, honung och smör, cirka 5 minuter. Tillsätt vallmo och sesamfrö.
- Klicka ut massan i små klickar på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda flarnen i ugn till gyllenbrun färg. Ta ut och låt stelna.
- Häll glöggsirap över pannacottan. Garnera med hallon och citronmeliss.