
Skummig lök- och fänkålssoppa med lax, smaksatt med saffran (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 77

Kcal / portion: 262

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1050 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 5%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Vatten 8.0 dl 0%
Kycklingfond konc. 3.0 msk 12%
Vispgrädde 0.5 dl 17%
...
![]()
Skapat av
Rent-a-Chef
Tillagning (30 min )
- Lax: Bena ur och skiva laxen tunt.
- Blanda socker med salt och strö över. Låt stå i rumstemperatur tills sockret smält.
Ställ in i kylskåp tills servering. - Soppa: Skala och grovhacka lök samt fänkål.
- Hetta upp olja i en kastrull på medelvärme och fräs grönsakerna några minuter utan att bränna.
- Tillsätt vin, saffran, vatten och fond.
Koka grönsakerna mjuka, 10-15 minuter.
Mixa soppan slät med mixerstav. - Koka upp soppan före servering.
Tillsätt grädde. Salta och peppra.
Fintärna laxen och lägg ner i soppan.
Kockens kommentar
Kryddostskorpa passar som tillbehör. Mixa kryddost med mascarpone och bred på skorpor. Garnera gärna med ärtskott.Passar till
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)