Mjuk kardemummakaka med lingon
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 312
            Kcal / portion: 302
            GBR (GI) / port: 4
Recept: 3623 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 16%
Kolhydrater: 38%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om sockerkakor > Äts ej
Så bakas sockerkaka > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (1 tim 15 min )
- Sätt ugnen på 175ºC. Smöra och bröa en kakform. 
 - Smet: Vispa samman smör, socker och farinsocker. Rör ner ett ägg i taget. Blanda lingonsylt med gräddfil och rör ner.
 - Blanda mjöl, bakpulver och kryddor. Rör ner det i smeten. Häll smeten i formen.
 - Grädda nertill i ugnen i cirka 45 minuter. Ta ut, låt svalna och stjälp upp. Låt svalna.
 - Tillval: Glasera gärna kakan med sockerglasyr och dekorera till exempel med lingon. 
 
Kockens kommentar
Välj andra smaksättare enligt tycke och smak i stället för lingon. Det finns tre slags sockerkaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk