Mjuk kardemummakaka med lingon
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 12

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Så bakas sockerkaka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mjuk kardemummakaka med lingon

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 312

Kcal / portion: 302

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3623 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 16%

Kolhydrater: 38%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 97 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Så bakas sockerkaka > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Sätt ugnen på 175ºC. Smöra och bröa en kakform.
  2. Smet: Vispa samman smör, socker och farinsocker. Rör ner ett ägg i taget. Blanda lingonsylt med gräddfil och rör ner.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor. Rör ner det i smeten. Häll smeten i formen.
  4. Grädda nertill i ugnen i cirka 45 minuter. Ta ut, låt svalna och stjälp upp. Låt svalna.
  5. Tillval: Glasera gärna kakan med sockerglasyr och dekorera till exempel med lingon.

Kockens kommentar

Välj andra smaksättare enligt tycke och smak i stället för lingon. Det finns tre slags socker­kaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.

Alternativ

Vanlig sockerkaka

Genoise, klassisk sockerkaka

Sponge cake

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem