Portvinssill med mung- och kidneybönor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Satser (ā 5 dl): 1

Kidneybönor svarta konserv -spad

1.0 

dl

Mungbönor kokta

0.5 

dl

Portvin

0.5 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Portvinssill med mung- och kidneybönor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 169

Kcal / portion: 550

GBR (GI) / port: 1

Recept: 550 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 9%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 325 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Kidneybönor svarta konserv -spad 1.0 dl 13%

Mungbönor kokta 0.5 dl 5%

Portvin 0.5 dl 14%

...

Skapat av
Rent-a-Chef

Tillagning (20 min + 48 tim )

  1. Torkade bönor blötlägges i 10 timmar (över natt).

  2. Koka upp lagen och låt svalna.

  3. Blötlagda bönor kokas cirka 10 minuter. Färdiglagade bönor på burk sköljs.

  4. Skär sillen i bitar.

  5. Varva ingredienserna i en glasburk och fyll på med lag och portvin. Fyll på med vatten så att sillen täcks med vätska.

  6. Låt stå och dra i svalt utrymme, helst i två dagar.

Kockens kommentar

I avsaknad av inläggningssill kan man ta vanlig inlagd löksill. Plocka ur sillen ur burken.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem