
Portvinssill med mung- och kidneybönor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 169

Kcal / portion: 550

GBR (GI) / port: 1
Recept: 550 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 9%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kidneybönor svarta konserv -spad 1.0 dl 13%
Mungbönor kokta 0.5 dl 5%
Portvin 0.5 dl 14%
...
![]()
Skapat av
Rent-a-Chef
Tillagning (20 min + 48 tim )
- Torkade bönor blötlägges i 10 timmar (över natt).
- Koka upp lagen och låt svalna.
- Blötlagda bönor kokas cirka 10 minuter. Färdiglagade bönor på burk sköljs.
- Skär sillen i bitar.
- Varva ingredienserna i en glasburk och fyll på med lag och portvin. Fyll på med vatten så att sillen täcks med vätska.
- Låt stå och dra i svalt utrymme, helst i två dagar.
Kockens kommentar
I avsaknad av inläggningssill kan man ta vanlig inlagd löksill. Plocka ur sillen ur burken.