Limepaj
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar (8/paj): 8

Kockskolan:

 

Så lagas efterrättspaj >

 

 

Så vispas ägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Limepaj

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 359

Kcal / portion: 434

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3473 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 21%

Kolhydrater: 37%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 121 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas efterrättspaj > Äts ej

Så vispas ägg > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min + 30 min )

  1. Blanda mjöl och socker. Blanda med smör till smulig deg. Tillsätt ägg. Knåda ihop till en smidig deg. Degtesta, läs mer > Se degalternativ nedan.
  2. Smöra en pajform och tryck ut degen. Ställ i kylskåp i minst 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Förgrädda 10 minuter om fastare skal önskas. Pensla med äggvita. Läs mer > Degalternativ.
  5. Sänk ugnsvärmen till 200°C.
  6. Fyllning: Riv limeskal. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt limeskal och limejuice. Vispa ner grädde, mjöl och vaniljsocker. Häll smeten i pajformen.
  7. Grädda nertill i ugn cirka 30 minuter.
  8. Sikta (strö) florsocker över. Garnera med limeskivor.

Kockens kommentar

Vispad grädde passar till tårtan.

Degalternativ

Pâte sucrée, fransk söt pajdeg

Söt svensk pajdeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem