Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 359

Kcal / portion: 434

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3473 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 21%
Kolhydrater: 37%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas efterrättspaj > Äts ej
Så vispas ägg > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min + 30 min )
- Blanda mjöl och socker. Blanda med smör till smulig deg. Tillsätt ägg. Knåda ihop till en smidig deg. Degtesta, läs mer > Se degalternativ nedan.
- Smöra en pajform och tryck ut degen. Ställ i kylskåp i minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Förgrädda 10 minuter om fastare skal önskas. Pensla med äggvita. Läs mer > Degalternativ.
- Sänk ugnsvärmen till 200°C.
- Fyllning: Riv limeskal. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt limeskal och limejuice. Vispa ner grädde, mjöl och vaniljsocker. Häll smeten i pajformen.
- Grädda nertill i ugn cirka 30 minuter.
- Sikta (strö) florsocker över. Garnera med limeskivor.
Kockens kommentar
Vispad grädde passar till tårtan.