
Halloweenpizza i långpanna
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 186

Kcal / portion: 452

GBR (GI) / port: 30
Recept: 1807 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 3%
Kolhydrater: 33%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min )
- Pizzadeg: Jämför grundrecept.
Lös upp jästen i fingervarmt vatten.
Tillsätt olivolja, salt och mjöl.
Blanda och knåda i cirka 10 minuter.
Låt degen jäsa i 30-60 minuter under duk.
Värm ugnen till 250°C. - Pizza: Hacka skinka. Smörj en ugnplåt eller lägg på bakplåtspapper.
Knåda degen på mjölat bakbord.
Kavla ut degen. Lägg den på ugnsplåten.
Bred på pizzasås och strö skinka över.
Riv rikligt med ost över. - Figurer: Markera rinkar på degen.
Gör olika figurer av paprika, svamp, korv etc, alltefter vad fantasin tillåter.
Ringla lite olivolja över. Krydda. - Grädda i ugn 10-20 minuter tills pizzan fått fin färg och kanten blivit knaprig.
Ta ut och stansa ut rundlar med matringar.
Kockens kommentar
Alternativ kan man göra figuerer efter det att pizzan bakats. Man kan också stansa ut ringar före gräddning.