Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 322

Kcal / portion: 380

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1141 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 33%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Färdiga vita såser > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Om pumpor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (10 min )
- Skala och kärna ur pumpan. Koka pumpaköttet ett par minuter i lite vatten. Mixa med mixerstav.
- Tillsätt grädde och fond. Låt koka upp.
- Tillsätt lite matlagningsmjöl för tjockare sås och låt småkoka 5 minuter. Salta och peppra.
Kockens kommentar
Såsen passar väl till rätt av ljust kött (kyckling och kalv).
Passar till
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)