Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 322
            Kcal / portion: 380
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 1141 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 33%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Färdiga vita såser > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Om pumpor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (10 min )
- Skala och kärna ur pumpan. Koka pumpaköttet ett par minuter i lite vatten. Mixa med mixerstav. 
 - Tillsätt grädde och fond. Låt koka upp.
 - Tillsätt lite matlagningsmjöl för tjockare sås och låt småkoka 5 minuter. Salta och peppra.
 
Kockens kommentar
Såsen passar väl till rätt av ljust kött (kyckling och kalv).
Passar till
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)