Halloweenkyckling med pumpamos och pumpasås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om pumpor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Halloweenkyckling med pumpamos och pumpasås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 565

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2261 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 9%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 365 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om pumpor > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Skala och koka potatisen mjuk.
  2. Krydda filéerna med chilipulver, salt, peppar och kummin. Sätt ugnen på 180°C.
  3. Skala och kärna ur pumpan. Grovhacka. Tillsätt pumpan de sista 5 minuterna i potatiskastrullen. Glöm inte att en del av pumpan används till såsen.
  4. Häll av vattnet. Lägg tillbaka i kastrullen. Mosa med lite smör. Smaka av med salt och peppar. Strö kanel över moset före servering.
  5. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme och stek filéerna hastigt på båda sidorna.
  6. Lägg över i smord ugnsform eller på plåt och sätt in i ugnen i cirka 15 minuter.
  7. Sås: Koka pumpaköttet ett par minuter i lite vatten. Mixa med mixerstav. Tillsätt grädde och fond. Låt koka upp. Tillsätt lite matlagningsmjöl för tjockare sås och låt småkoka i 5 minuter. Salta och peppra.

Passar till

Pumpasalsa

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem