Pumpalåda med kassler
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 100
            Kcal / portion: 406
            GBR (GI) / port: 2
Recept: 1624 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 5%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så ugnslagas grönsaker > Äts ej
Om pumpor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (50 min )
- Koka ris enligt anvisning på förpackning. Det behöver inte vara helt färdigkokt.
 - Ansa och skiva purjolök. Riv eller tärna morötter. Skala och kärna ur pumpan. Grovhacka pumpaköttet. Tärna köttet. Riv ost. 
 - Sätt ugnen på 200°C.
 - Hetta upp matfett i panna på medelvärme och fräs lök och morötter några minuter utan att bränna. Tillsätt pumpa och kött. Stek ytterligare i några minuter. Blanda med riset.
 - Vispa samman ägg, grädde, salt och paprikapulver. Tillsätt riven ost.
 - Smöra en ugnssäker form. Häll i det stekta. Häll över äggblandning. Sätt in i ugn i cirka 30 minuter.
 
Kockens kommentar
Grädden kan ersättas med mjölk.