
Pumpaglass till halloween
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 308

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1233 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 5%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 2 tim )
- Skala och kärna ur pumpan. Skär pumpaköttet i mindre bitar. Koka det 5 minuter i lite vatten. Häll bort vattnet. Låt svalna.
- Gröp ur apelsinerna. Spar juicen. Skär ut trekantsögon ur skalet. Ögonen bör luta innåt. Sätt tillbaka det utskurna ögat.
- Blanda apelsinjuice med pumpakött och mixa till jämn smet med mixerstav.
- Mjukrör glassen med elvisp, men låt den inte smälta.
- Blanda glass med pumpamoset. Ställ in i frysen i minst 2 timmar.
- Ta ut ur frysen och ta bort "ögonen". Servera genast, glassen smälter fort. När glassen börjar tina gråter frukten.
Kockens kommentar
Vill man förenkla kan man hoppa över pumpa och bara använda apelsinjuice. I stället för apelsiner kan minipumpor användas, då lämpligtvis utan apelsinkött i glassen. Än mer avancerat är att även hemlaga vaniljglassen.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)