Pumpaglass till halloween
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 106
            Kcal / portion: 308
            GBR (GI) / port: 7
Recept: 1233 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 5%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 2 tim )
- Skala och kärna ur pumpan. Skär pumpaköttet i mindre bitar. Koka det 5 minuter i lite vatten. Häll bort vattnet. Låt svalna. 
 - Gröp ur apelsinerna. Spar juicen. Skär ut trekantsögon ur skalet. Ögonen bör luta innåt. Sätt tillbaka det utskurna ögat.
 - Blanda apelsinjuice med pumpakött och mixa till jämn smet med mixerstav.
 - Mjukrör glassen med elvisp, men låt den inte smälta.
 - Blanda glass med pumpamoset. Ställ in i frysen i minst 2 timmar.
 - Ta ut ur frysen och ta bort "ögonen". Servera genast, glassen smälter fort. När glassen börjar tina gråter frukten.
 
Kockens kommentar
Vill man förenkla kan man hoppa över pumpa och bara använda apelsinjuice. I stället för apelsiner kan minipumpor användas, då lämpligtvis utan apelsinkött i glassen. Än mer avancerat är att även hemlaga vaniljglassen.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
 - Inlagd, macererad frukt ¤
 - Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
 - Krämefterrätt, pannacotta, pudding
 - Fromage, mousse ¤
 - Maräng ¤
 - Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
 - Hemlagad glass ¤
 - Glassdessert ¤
 - Sorbet, sherbet, granité ¤
 - Cheesecakes ¤
 - Ostefterrätter
 - (Paj, tårta, bakelse >)
 - (Varma efterrätter >)