Enkel mörk katrinplommonsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 3

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

Om vattenförändringar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Enkel mörk katrinplommonsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 113

GBR (GI) / port: 2

Recept: 339 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 120 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Om vattenförändringar > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Koka ner vin till halva mängden.
  2. Skala och kärna ur äpple. Skär i bitar.
  3. Lägg äpple och katrinplommon i kastrull. Tillsätt vatten och fond. Koka i 10 minuter. Mixa frukten till mos med mixerstav eller i matberedare.
  4. Tillsätt vin och späd med vatten till lagom konsistens.
  5. Värm upp såsen och smaka av med salt, peppar, eventuell också med ingefära. Smaksätt med lite silad steksky om sådan finns. Sila såsen vid behov.

Kockens kommentar

Såsen passar till kött, gärna fläskkött. Läs om fina såser, klicka på länkarna i ingredienslistan under Kockskolan. 

Passar till

Fläskfilé

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem