
Enkel mörk katrinplommonsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 113

GBR (GI) / port: 2
Recept: 339 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Om vattenförändringar > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (25 min )
- Koka ner vin till halva mängden.
- Skala och kärna ur äpple. Skär i bitar.
- Lägg äpple och katrinplommon i kastrull. Tillsätt vatten och fond. Koka i 10 minuter. Mixa frukten till mos med mixerstav eller i matberedare.
- Tillsätt vin och späd med vatten till lagom konsistens.
- Värm upp såsen och smaka av med salt, peppar, eventuell också med ingefära. Smaksätt med lite silad steksky om sådan finns. Sila såsen vid behov.
Kockens kommentar
Såsen passar till kött, gärna fläskkött. Läs om fina såser, klicka på länkarna i ingredienslistan under Kockskolan.
Passar till
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)