
Finstrimlad råstekt potatis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 67

GBR (GI) / port: 8
Recept: 269 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 0%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Mandolin > Äts ej
Så råsteks potatis > Äts ej
Om råstekning > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Skala potatis. Lägg dem i kallt vatten för att inte mörkna.
- Finstrimla potatis i en mandolin eller i en japansk rotsaksstrimlare. Strimla en potatis i taget och lägg strimlorna i kallt vatten om de inte stekt meddetsamma. Låt rinna av väl innan tillagning, torka av med hushållspapper.
- Hetta upp smör i stekpanna på hög värme. Lägg i strimlor från en halv potatis och platta ut det i pannan. Stek ett par minuter på var sida till fin färg. Stek i omgångar och lägg åt sidan.
- Stekningen kan ske i förväg och "flarnen" kan senare inför servering värmas upp i ugn på en ugnsplåt. Sätt ugnen på 250ºC. Sätt in i ugn några sekunder. Passa att de inte bränns vid.
Kockens kommentar
Dekorativt tillbehör, knaprigt gott. En potatis ger 2-3 potatiskakor.