Finstrimlad råstekt potatis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Mandolin >

 

 

Så råsteks potatis >

 

 

Om råstekning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Finstrimlad råstekt potatis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 67

GBR (GI) / port: 8

Recept: 269 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 0%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 60 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Mandolin > Äts ej

Så råsteks potatis > Äts ej

Om råstekning > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Skala potatis. Lägg dem i kallt vatten för att inte mörkna.
  2. Finstrimla potatis i en mandolin eller i en japansk rotsaksstrimlare. Strimla en potatis i taget och lägg strimlorna i kallt vatten om de inte stekt meddetsamma. Låt rinna av väl innan tillagning, torka av med hushållspapper.
  3. Hetta upp smör i stekpanna på hög värme. Lägg i strimlor från en halv potatis och platta ut det i pannan. Stek ett par minuter på var sida till fin färg. Stek i omgångar och lägg åt sidan.
  4. Stekningen kan ske i förväg och "flarnen" kan senare inför servering värmas upp i ugn på en ugnsplåt. Sätt ugnen på 250ºC.  Sätt in i ugn några sekunder. Passa att de inte bränns vid.

Kockens kommentar

Dekorativt tillbehör, knaprigt gott. En potatis ger 2-3 potatiskakor.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem