
Pestopasta med soltorkade tomater och ärtskott
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 488

GBR (GI) / port: 26
Recept: 1952 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 3%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Koka pasta enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet i durkslag. Skölj i kallt vatten och låt svalna om salladen skall serveras kall.
- Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Ansa och tunnskiva purjolök. Förväll löken hastigt om mildare löksmak önskas (lägg i kokande vatten, ta upp efter 10 sekunder, kyl av i kallt vatten). Blanda med pastan.
- Tillsätt pesto och rör om. Peppra rikligt.
- Serveras ljummen eller kall. Garnera med ärtskott.
Kockens kommentar
Penne lisce är oräfflad penne. Räfflad benämns Penne rigate. Läs mer > Om rörpasta.