Laxfilé ā la Willy
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fiskfond koncentrerad

1.0 

msk

Creme fraiche

2.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Laxfilé ā la Willy

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 653

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2611 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 9%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 478 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Fiskfond koncentrerad 1.0 msk 1%

Creme fraiche 2.5 dl 31%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Pia, Kockskolan

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Skala druvor, halvera och kärna ur.
    Bena ur laxen. Sätt ugnen på 160°C.

  2. Lök: Skala och finhacka lök.
    Smöra en långpanna och bred ut löken. Häll över lite vin och ställ i ugn i ca 10 min.

  3. Lax: Lägg laxen i pannan med skinnsidan upp. Häll på resten av vinet, vatten+fond. Sätt i ugn 15-20 min.

    Flytta sedan över laxen till ett fat och ta av skinnet. Täck över med folie eller lock.

  4. Sås: Häll över spadet från laxen i en kastrull och vipa ner crčme fraiche och lite smör. Låt småkoka i ca 30 min.

  5. Druvor: Stek vindruvorna hastigt i en panna med lite smör.

Kockens kommentar

Receptet inspirerat av Chef de cuisine Willy Wyssenbach, Continental, Oslo, Norge.

PASSAR TILL

Pressad potatis

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem