
Laxfilé ā la Willy
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 653

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2611 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 9%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Fiskfond koncentrerad 1.0 msk 1%
Creme fraiche 2.5 dl 31%
...
![]()
Skapat av
Pia, Kockskolan
Tillagning (1 tim 15 min )
- Skala druvor, halvera och kärna ur.
Bena ur laxen. Sätt ugnen på 160°C. - Lök: Skala och finhacka lök.
Smöra en långpanna och bred ut löken. Häll över lite vin och ställ i ugn i ca 10 min. - Lax: Lägg laxen i pannan med skinnsidan upp. Häll på resten av vinet, vatten+fond. Sätt i ugn 15-20 min.
Flytta sedan över laxen till ett fat och ta av skinnet. Täck över med folie eller lock. - Sås: Häll över spadet från laxen i en kastrull och vipa ner crčme fraiche och lite smör. Låt småkoka i ca 30 min.
- Druvor: Stek vindruvorna hastigt i en panna med lite smör.
Kockens kommentar
Receptet inspirerat av Chef de cuisine Willy Wyssenbach, Continental, Oslo, Norge.