Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Sötmandelkärna

1.5 

dl

Fetaost

200.0 

gram

Olivolja

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 188

Kcal / portion: 499

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1995 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 12%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 266 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sötmandelkärna 1.5 dl 26%

Fetaost 200.0 gram 30%

Olivolja 1.0 msk 6%

...

Skapat av
Karin Ihre

Tillagning (20 min )

  1. Koka quinoa enligt förpackning med smulad buljongtärning och salt cirka 15 minuter.
  2. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme utan fett. Rosta mandlarna under omrörning ett par minuter, tills de fått färg.
  3. Skär broccoli i små buketter. Koka upp lättsaltat vatten och koka hastigt broccolin i 1-2 minuter. Ta ur.
  4. Blanda quinoa med broccoli och olivolja.
    Smula över fetaost och strö över mandel.

Kockens kommentar

Quinoa är släkt med spenat och rödbeta och vars små frön används. Quinoa har odlats flitigt i Sydamerika alltsedan inkafolkets tid. Fröna förekommer i olika varianter, gulvita, svarta, eller röda. Quinoa är enkel att tillaga och används ungefär som ris eller couscous.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem