
Västerbottenkyckling - filé med västerbottenost
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 537

GBR (GI) / port: 16
Recept: 2147 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 4%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Marinera: Lägg kycklingfiléerna i marinad. Grovriv ost och halvera tomater.
- Hetta upp en stekpanna utan fett och rosta solrosfröna under omrörning, tills de fått lite färg.
- Koka upp vatten med salt och smula ner buljongtärning. Tillsätt couscous och olivolja. Rör om och ta av från plattan. Låt stå med lock på i cirka 5 minuter, tills couscousen svällt. Blanda med solrosfrön, ost och tomater.
- Stek eller grilla kycklingfilé 3-4 minuter på vardera sida.
Kockens kommentar
Även vanlig couscous går bra. Ost ger smak och solrosfrön energi. Färdigmarinerad kyckling finns i handeln och gör tillagningen enklare.
Alternativ
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel