
T-benstek med wasabidressing och bakad potatis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 806

GBR (GI) / port: 15
Recept: 3223 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 6%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så pannsteks biff > Äts ej
När är biffen färdigstekt? Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (2 tim )
- Baka potatis: Sätt ugnen på 225°C. Picka små hål i potatisen med en gaffel. Baka i ugnen i 1-2 tim eller mer. Baka gärna "för länge" (se nedan kommentar). Känn med sticka att de är klara.
- Marinera: Riv ingefära. Hacka koriander. Blanda marinadingredienser i en stor skål. Lägg i köttet och se till att marinaden täcker köttet. Täck över med folie och låt stå 1 timme i rumstemperatur.
- Dressing: Finhacka salladslök. Blanda med gräddfil och wasbipasta. Ställ i kylskåp.
- Grilla/steka: Lägg köttet på utegrillen, eller hetta upp en grillpanna med lite olja på högsta värme. Stek endast en T-benstek i taget i pannan. Det skall fräsa ordentligt när köttet läggs i pannan och under hela stektiden. För rosastekt totalt lika många minuter per sida som biffen är tjock mätt i centimeter. Läs mer > Så pannsteks biff.
- Låt köttet vila några minuter före servering.
Kockens kommentar
Se till att börja med bakpotatisen "för tidigt". Den kan inte stå i värmen för länge, flera timmar förstör inte potatisen. Däremot är det hopplöst om man måste vänta på ofärdig potatis. Läs mer > Bakad potatis.