
Choklad- och russinbrownies (utan socker)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 222

Kcal / portion: 135

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1619 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 10%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 180ºC.
Kläd en ugnsform med bakplåtspapper.
Bryt/hacka choklad i småbitar. - Häll äggvita i en skål och vispa tills vitan formar mjuka toppar.
- Blanda färskost med Canderel (el. socker) i en annan stor skål. Tillsätt kakaopulver, vaniljextrakt och mjölk.
Vispa ordentligt till jämn smet.
Vänd ner den vispade äggvitan. - Blanda mjöl med bakpulver.
Vänd ner detta i smeten tillsammans med choklad och russin. - Häll försiktigt över smeten i formen.
Baka i 20-25 min tills ytan blivit hård.
Låt svalna något i formen.
Skär fyrkanter och servera dem ljumna.
Kockens kommentar
Vaniljextrakt kan bytas ut mot dubbla mängden vaniljsocker. Russin kan utlämnas. Canderel kan bytas ut mot samma mängd strösocker.