
Muffins med äpple, havregryn och russin (utan socker)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 341

Kcal / portion: 279

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2514 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 20%
Kolhydrater: 35%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om sockerkakor > Äts ej
Om muffins, cupcakes > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Canderel
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 180ºC.
- Skala och tärna äpple.
- Vispa ägg i en skål. Blanda med olja och mjölk.
- Skala och tärna äpple och blanda med övriga ingredienser i en annan skål. Häll äggblandningen över och blanda ihop. Blanda inte för mycket.
- Skeda upp blandningen i muffinsformar.
- Baka i cirka 25 minuter tills de är gyllenbruna. Låt muffina svalna på galler.
Kockens kommentar
Canderel kan bytas ut mot samma mängd strösocker.
Sockerfritt alternativ
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk