Muffins med äpple, havregryn och russin (utan socker)
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 341
            Kcal / portion: 279
            GBR (GI) / port: 3
Recept: 2514 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 20%
Kolhydrater: 35%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om sockerkakor > Äts ej
Om muffins, cupcakes > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Canderel
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 180ºC.
 - Skala och tärna äpple.
 - Vispa ägg i en skål. Blanda med olja och mjölk.
 - Skala och tärna äpple och blanda med övriga ingredienser i en annan skål. Häll äggblandningen över och blanda ihop. Blanda inte för mycket.
 - Skeda upp blandningen i muffinsformar.
 - Baka i cirka 25 minuter tills de är gyllenbruna. Låt muffina svalna på galler.
 
Kockens kommentar
Canderel kan bytas ut mot samma mängd strösocker.
Sockerfritt alternativ
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk