
Pesto pan pizza med parmaskinka och grillad paprika (friluftsmat)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 322

Kcal / portion: 1327

GBR (GI) / port: 35
Recept: 5306 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 19%
Kolhydrater: 28%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Pesto: Riv parmesanost. Skala lök. Kör vitlök och nötter i matberedare. Tillsätt basilika, persilja, lite flingsalt och mixa till mos. Droppa samtidigt ner matolja och tillsätt osten, lite i taget, för att få en puré som liknar majonnäs i konsistens.
- Pizza: Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en plastpåse eller bunke och tillsätt vatten. Knåda degen i påsen och gör platta bröd, lika stora som botten på stekpannan.
- Baka pizzan i stekpanna med lite olivolja på svag värme, cirka 5 minuter på var sida. Lägg på locket för att skapa en ugn.
- Bred på ett tjockt lager pesto på pizzorna och toppa med parmaskinka och paprika.
Kockens kommentar
Pinjenötter kan bytas ut mot skållad mandel. Friluftsmänniskan tillreder lämpligtvis peston i förväg hemma. Stoppa peston i en burk med lock och tag med.