Äppelflarnstårta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 8

Gelatinblad

2.0 

styck

Äppeljuice

2.0 

dl

Russin

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Äppelflarnstårta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 225

Kcal / portion: 358

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2864 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 14%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 159 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Gelatinblad 2.0 styck 0%

Äppeljuice 2.0 dl 3%

Russin 0%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Pajdeg: Blanda med fingrarna mjöl, matfett och vatten i en bunke eller på bakbord. Knåda till en fin deg.
    (Eller blanda i en matberedare).
    Lägg degen, inlindad i plastfolie eller i en plastpåse, i kylskåpet i minst 30 min.

  2. Kavla ut pajdegen till en rund platta cirka 30 cm bred, på bakplåtspapper. Ställ den gärna svalt . Sätt ugnen på 200ºC.

  3. Fyllning: Tillred vaniljkräm (om ej klar). Låt svalna. Riv mandelmassa.
    Blanda massa med kräm.
    Skala och kärna ur äpplen.
    Skär äpplena i tunna skivor.

  4. Tårta: Ta fram pajdegensplattan och bred på vaniljkräm. Lägg på äppelskivorna.
    Grädda mitt i ugnen ca 30 min tills botten och äpplena har fått fin färg.
    Strö över lite mald kanel.

Kockens kommentar

Tillval gelatinöverdrag: Lägg gelatinblad i vatten några minuter. Värm äppejuice. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg dem i juicen. Låt dem smälta och låt gelén börja stelna. Strö russin över tårtan och häll över såsen. Ställ tårtan i kylskåpet.

PASSAR TILL

Hemlagad vaniljkräm

Vaniljsås till tårtan

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem