Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 225

Kcal / portion: 358

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2864 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 14%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min )
- Pajdeg: Blanda med fingrarna mjöl, matfett och vatten i en bunke eller på bakbord. Knåda till en fin deg.
(Eller blanda i en matberedare).
Lägg degen, inlindad i plastfolie eller i en plastpåse, i kylskåpet i minst 30 min. - Kavla ut pajdegen till en rund platta cirka 30 cm bred, på bakplåtspapper. Ställ den gärna svalt . Sätt ugnen på 200ºC.
- Fyllning: Tillred vaniljkräm (om ej klar). Låt svalna. Riv mandelmassa.
Blanda massa med kräm.
Skala och kärna ur äpplen.
Skär äpplena i tunna skivor. - Tårta: Ta fram pajdegensplattan och bred på vaniljkräm. Lägg på äppelskivorna.
Grädda mitt i ugnen ca 30 min tills botten och äpplena har fått fin färg.
Strö över lite mald kanel.
Kockens kommentar
Tillval gelatinöverdrag: Lägg gelatinblad i vatten några minuter. Värm äppejuice. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg dem i juicen. Låt dem smälta och låt gelén börja stelna. Strö russin över tårtan och häll över såsen. Ställ tårtan i kylskåpet.