Bulgursallad med korv och aprikos
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tilltuggskorv hård

300.0 

gram

Olivolja

 

 

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bulgursallad med korv och aprikos

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 283

Kcal / portion: 1189

GBR (GI) / port: 20

Recept: 4756 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 16%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 4%

Portionsvikt: 419 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Tilltuggskorv hård 300.0 gram 31%

Olivolja 0%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Karin Ihre

Tillagning (30 min )

  1. Skala och skiva vitlök. Hacka aprikoser. Skiva salladslök och korv.
  2. Fräs vitlöken i en kastrull på medelvärme med lite matfett i ett par minuter.
  3. Tillsätt vatten, bulgur och buljongtärning. Lättsalta. Låt sjuda på svag värme i 10 minuter.
  4. Häll bort överflödigt vatten. Låt stå under lock och svälla i några minuter.
  5. Rosta mandlar med skal i torr het panna med lite salt i några minuter.
  6. Blanda ner mandlar, russin, aprikoser, salladslök och skivad korv i kastrullen. Smaka av med salt, peppar och lite olivolja.

Kockens kommentar

Tips till friluftsmänniskor: Torkad frukt och nötter är bra energikällor, väger lite, tar liten plats och har lång hållbarhet. Utmärkt att ta med på utflykter m.a.o. Energiinnehållet per portion i denna rätt är högt, över 1000 Kcal.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem