
Bulgursallad med korv och aprikos
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 283

Kcal / portion: 1189

GBR (GI) / port: 20
Recept: 4756 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 16%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 4%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Skala och skiva vitlök. Hacka aprikoser. Skiva salladslök och korv.
- Fräs vitlöken i en kastrull på medelvärme med lite matfett i ett par minuter.
- Tillsätt vatten, bulgur och buljongtärning. Lättsalta. Låt sjuda på svag värme i 10 minuter.
- Häll bort överflödigt vatten. Låt stå under lock och svälla i några minuter.
- Rosta mandlar med skal i torr het panna med lite salt i några minuter.
- Blanda ner mandlar, russin, aprikoser, salladslök och skivad korv i kastrullen. Smaka av med salt, peppar och lite olivolja.
Kockens kommentar
Tips till friluftsmänniskor: Torkad frukt och nötter är bra energikällor, väger lite, tar liten plats och har lång hållbarhet. Utmärkt att ta med på utflykter m.a.o. Energiinnehållet per portion i denna rätt är högt, över 1000 Kcal.