
Gravad lax & andra fiskar
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 169

Kcal / portion: 490

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1958 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 10%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min + 24 tim )
Både fet och mager fisk kan gravas, t.ex. makrill, torsk, spätta, röding eller laxöring. Vanligast är dock att grava lax.
- Filéa fisken, bena ur. Låt skinnet vara kvar.
Välj helst ut två mittbitar. Torka laxen ren, men skölj inte. Fukta sidan med lite olja. - Blanda socker med salt och grovmald vitpeppar. Lägg på ett rikligt lager på fisksidorna. Täck med dill.
- Lägg ihop laxsidorna mot varandra, med skinnet utåt. Stoppa i plastpåse och lägg i kylskåp i 1-2 dygn. Lägg något tungt på laxen. Vänd den några gånger i kylskåpet.
Kockens kommentar
Helst bör fisken vara djupfryst i 2-3 dygn, för att oskadliggöra ev. parasitmaskar i fisken.