Gravad lax & andra fiskar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Salt

0.5 

dl

Dill

2.0 

knippen

Vitpeppar nymald

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Gravad lax & andra fiskar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 169

Kcal / portion: 490

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1958 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 10%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 290 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Salt 0.5 dl 0%

Dill 2.0 knippen 2%

Vitpeppar nymald 0%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (10 min + 24 tim )

Både fet och mager fisk kan gravas, t.ex. makrill, torsk, spätta, röding eller laxöring. Vanligast är dock att grava lax.

  1. Filéa fisken, bena ur. Låt skinnet vara kvar.
    Välj helst ut två mittbitar. Torka laxen ren, men skölj inte. Fukta sidan med lite olja.

  2. Blanda socker med salt och grovmald vitpeppar. Lägg på ett rikligt lager på fisksidorna. Täck med dill.

  3. Lägg ihop laxsidorna mot varandra, med skinnet utåt. Stoppa i plastpåse och lägg i kylskåp i 1-2 dygn. Lägg något tungt på laxen. Vänd den några gånger i kylskåpet.

Kockens kommentar

Helst bör fisken vara djupfryst i 2-3 dygn, för att oskadliggöra ev. parasitmaskar i fisken.

Passar till

Gravlaxsås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem