Jordgubbstårta (bärtårta)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 12

Vispgrädde

5.0 

dl

Jordgubbar färska

6.0 

dl

Spritsverktyg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Jordgubbstårta (bärtårta)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 222

Kcal / portion: 315

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3781 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 16%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 142 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vispgrädde 5.0 dl 48%

Jordgubbar färska 6.0 dl 3%

Spritsverktyg > %

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Tårtbotten: Använd färdig tårtbotten, eller laga enligt separat recept (helst dagen innan). Extra tillagningstid i så fall.
    Låt grädden stå kallt tills den skall vispas.

  2. Vaniljkräm: Använd färdig vaniljkräm, eller laga enligt separat recept (extra tilläggstid 10-15 min).

  3. Fyllning: Mosa jordgubbarna (bären).
    Dela sockerkaksbotten i tre delar.
    Lägg vaniljkräm på de två undre bottnarna.
    Lägg bärmos (el. sylt) på den mellersta.
    Lägg på den tredje med gräddytan uppåt.

  4. Garnering: Vispa grädden fast. Bred på ett ganska tjockt lager med stekspade.
    Spritsa grädde med en krusig tyll (pip).
    Garnera med (skivade) jordgubbar.

Kockens kommentar

Djupfrysta jordgubbar tinas. Låt merparten av vätskan rinna av. Använd två stektspadar för att flytta tårtan till tårtfat. Tårtan kan förvaras i kylskåp 1-2 dagar. Kan frysas (helst utan garnering) i 2 månader. Byt gärna ut jordgubbarna mot andra bär eller frukter.

ALTERNATIV

Luftig tårtbotten

Fast tårtbotten

Hemlagad vaniljkräm

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem