Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 208

Kcal / portion: 750

GBR (GI) / port: 34
Recept: 3002 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 11%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 4%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Nässlor sköljs i kallt vatten. Rensa bort grövre blad och stammar. Finhacka dem. Annan sallat sköljs och finhackas.
- Finhacka även de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlök. Riv parmesan.
- Koka gnocchi enligt förpackning ca 5 minuter. Gnocchin flyter upp när den är klar.
- Rosta pinjenötterna i torr stekpanna på medelvärme ett par minuter. Rör om så att de inte blir brända. Lägg åt sidan.
- Tillsätt olivolja och fräs sallat-, tomat- och vitlökshacket några minuter.
- Blanda fräset med gnocchin. Strö över riven parmesan och pinjenötter. Salta och peppra.
Kockens kommentar
Gnocchi tillagas på klassiskt vis av potatis, mannagryn eller ost, uppblandat med mjöl och är små lätta och mjuka degklimpar. Det finns också pasta som kallas gnocchi.