
Tataki tuna - halstrad tonfisk (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 203

Kcal / portion: 169

GBR (GI) / port: 1
Recept: 678 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 9%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (12 min )
- Förbered: Blötlägg wakame vatten 10 minuter eller mer. Den sväller kraftigt och blir mörkt grön. Ta upp och krama den lätt i handen. Finhacka citrongräs.
- Skär den i 1,5-centimeter tjocka skivor. Elegantast är triangulära skivor, det vill säga tonfiskbiten är först rektangulärt skuren (6 cm bred och 3 cm hög).
- Pudra fisken försiktigt med chilipulver. Klappa in sesamfrön och hackad citrongräs.
- Stek: Hetta upp matolja i stekpanna på högsta värme. Lägg i fisken när pannan är riktigt het. Stek 10-15 sekunder på var sida. Ta ur fisken ur pannan och låt den kallna så fort som möjligt.
- Skär tonfisken i skivor. Lägg upp portionsvis på tallrikar tillsammans med tång, ingefära och tariyakisås.
Kockens kommentar
Tataki kallas det när man mycket hastigt halstrar en bit fisk eller kött och sedan snabbt kyler ned köttet, så att det fortfarande är rått innuti. Servera som sashimi eller som nigiri det vill säga ovanpå en risboll. Wakame är en slags tång, läs mer > klicka på ingrediensen. Läs mer om teriyaki, klicka på > Om teriyaki. Teriyakisås är enkelt att tillaga själv, klicka på ingrediens > Teriyaki.
Alternativ
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)