
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 160

GBR (GI) / port: 1
Recept: 961 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 9%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Bryt av svampfoten så att det bildas ett fördjupning i hatten. Ställ hattarna med den kupade sidan nedåt i en ugnssäker form.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Hacka nötter och persilja. Finhacka svampfötterna. Pressa citronsaft och blanda med svamphacket.
- Mosa ost med en gaffel och blanda med grädde. Krydda med peppar. Blanda ostmos med svamphack, hackad persilja och hackade nötter.
- Fördela blandningen i svamphattarna.
Gratinera mitt i ugnen i 7-10 min.
Servera svamparna lätt avsvalnade.
Kockens kommentar
Variera gärna hattfyllningen med olika ostsorter och andra ingredienser.