Bräckt skinka med ägg och skånsk potatis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ketchup

 

 

Senap svensk

 

 

HP-sås

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bräckt skinka med ägg och skånsk potatis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 414

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1656 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 4%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 359 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Ketchup 0%

Senap svensk 0%

HP-sås 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (35 min )

  1. Skala och tärna potatis. Skala och finhacka lök. Hacka persilja.
  2. Hetta upp matfett i en stekgryta. Bryn potatisen i cirka 5 minuter. Rör om. Sänk värmen något och tillsätt löken. Fräs löken ett par minuter.
  3. Salta, peppra försiktigt. Häll på större delen av mjölken. Låt sjuda under lock cirka 15 minuter, tills potatisen är mjuk. Rör om då och då, för att inte brännas vid.
  4. Tillsätt maizena uppblandat med lite mjölk för tjockare stuvning. Om för tjockt, späd med mjölk. Färgsätt ev. med lite soja.
  5. Stek ägg i panna med lite matfet på låg värme.
  6. Bräck (lättstek) skinka i panna utan fett, eller i mycket lite fett på medelvärme.
  7. Lägg upp och garnera med persilja.

Kockens kommentar

Bräckt skinka är ett gammalt recept från forntiden. Att "bräcka" egentligen ett brott eller bristning genom tryck eller slag. Iduns kokbok: Om så önskas, kunna skivorna utklappas något med en fuktig köttklubba (bräckas). I matlagning numera: bräcka = lätt steka.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem