
Leverpaté med cumberlandsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 252

Kcal / portion: 313

GBR (GI) / port: 0
Recept: 7512 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 23%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (2 tim + 4 tim )
- Putsa levevern ren från hinnor. Lägg i bunke och fyll på mjölk så att det täcker. Låt stå i 4 timmar.
- Skär levern och späcket i mindre bitar. Lägg allt i en matberedare och mixa tills det blivit till jämn smet utan större klumpar.
- Tillsätt övriga ingredienser utom grädde och lagerblad. Mixa till fin smet.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Häll över smeten i en bunke och blanda ner grädde, lite i taget.
- Smöra en ugnsfast form och häll i smeten. Sätt formen i ett vattenbad på en ugnsplåt. Sätt in i ugn och grädda i 1,5 timmar.