Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 161

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1606 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 9%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Lättglögg (röd) 3.0 dl 16%
Strösocker 3.0 msk 11%
Lingon 0.7 dl 1%
...
![]()
Skapat av
Markus Aujalay
Tillagning (40 min + 4 tim )
- Skär vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull. Tillsätt grädde, socker, kanelstång och stjärnanis.
- Koka upp och ta sedan av kastrullen från värmen. Låt dra i 5 minuter.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Lyft upp gelatinet och låt det smälta i grädden. Sila blandningen.
- Rör ner matyoghurt. Häll upp i små glas. Ställ i kylskåp cirka 4 timmar.
- Koka glögg och socker i en kastrull cirka 20 minuter. Blanda i lingonen och låt lagen svalna.
- Fördela lingon på pannacottan i glasen. Häll på lite lag.
Kockens kommentar
Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.