Renstek med ädelost och glöggfikon
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 10

 

Kockskolan:

 

Om snittar, kanapéer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Renstek med ädelost och glöggfikon

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 119

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1193 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 8%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 71 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om snittar, kanapéer > Äts ej

...

Skapat av
Markus Aujalay

Tillagning (20 min )

  1. Koka ner glöggen i en kastrull tills endast lite återstår (1/7-del av ursprungligt).
  2. Häll nötter i het torr stekpanna och rosta dem i ett par minuter. Rör om så att de inte svatbränns.
  3. Skär fikonen i klyftor. Blanda dem med den reducerade glöggen.
  4. Skär brödet i tunna skivor och rosta dem i brödrost.
  5. Mosa osten. Gör små ovala bollar av osten med två teskedar.
  6. Fördela rensteken, osten och fikonen på brödskivorna. Strö över nötter.

Kockens kommentar

Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem