Karamelliserad saffransgröt (efterrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 10

Tillbehör:

 

Portionsformar >

 

 

Gasbrännare >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Karamelliserad saffransgröt (efterrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 140

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1402 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 5%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 91 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Portionsformar > %

Gasbrännare > %

...

Skapat av
Markus Aujalay

Tillagning (20 min + 1 tim 30 min )

  1. Tillred risgrynsgröt enligt separat recept (se högerkolumnen). Tillaga och låt svalna. Tidsåtgång 1,5 timme.
  2. Skålla mandel: Lägg mandel i kokande vatten någon minut. Ta ur och skölj i kallt vatten, låt svalna. Kläm bort skalet genom att pressa mandeln mellan fingrarna.
  3. Blanda kall gröt, saffran, socker och urskrapade vaniljfrön. Lägg gröten i portionsformar. Strö över råsocker och karamellisera (bränn) med en liten brännare.
  4. Rosta mandlarna i en torr och varm stekpanna. Vänd dem i salt.
  5. Grovhacka mandlarna och garnera gröten med hacket.

Kockens kommentar

Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.

Tillhörande recept

Risgrynsgröt

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem