Cheddarsamosas (plockmat)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 25

 

Kockskolan:

 

Om filodeg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Cheddarsamosas (plockmat)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 317

Kcal / portion: 51

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1267 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 12%

Kolhydrater: 37%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 16 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om filodeg > Äts ej

...

Skapat av
Markus Aujalay

Tillagning (25 min )

  1. Sätt ugnen på 225º. Tina degen enligt förpackningen.
  2. Riv cheddarosten. Skär varje ark i 10 cm breda remsor.
  3. Lägg en liten hög ost i mitten på varje degremsa. Vik den nedre kanten till strax under mitten så att en trekant bildas. Vik upp den trekanten mot den översta kanten. Fortsätt vika och gör en ny trekant. Pensla med lite vatten på sista fliken och vik in.
  4. Lägg paketen med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olja och grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter tills de fått fin färg.

Kockens kommentar

Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem