Viltrulader med ansjovis och ädelost
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om rulader >

 

 

Om bräsering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Viltrulader med ansjovis och ädelost

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 931

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3724 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 8%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 590 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om rulader > Äts ej

Om bräsering > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt ugnen på 170°C..
  2.  Skala och hacka lök.
  3. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och fräs löken mjuk i socker och smör. Låt svalna. Sätt i ugn.
  4. Skär köttet i tunna skivor. Banka ut köttet med knuten näve. Hacka ansjovis. Tärna ädelosten. Fördela lök, ansjovis och ost på köttet. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
  5. Bräsera: Hetta upp matolja på hög värme i panna med lock, eller i en gryta. Salta, peppra ruladen och bryn dem hastigt runt om. Tillsätt fond+vatten och grädde. Låt koka upp. Lägg på locket.
  6. Sätt in pannan/grytan i ugnen om den är ugnssäker eller smöra en ugnsfast form och lägg i rulladerna. Låt stå 45-60 minuter.
  7. Skala, skiva eller tärna potatis. Råtek den knaprigt gyllenbrun i matolja på hög värme. Salta.
  8. Sås: Tag ur rulladerna. Vispa ner matlagningsmjöl utspätt med lite vatten och låt småkoka några minuter.

Kockens kommentar

Välj innanlår från t.ex. älg, rådjur, hjort, ren eller vildsvin. Fyllningen kan bytas ut mot annat t.ex. senap, gurka och kapris som i klassiska oxrulader.

Alternativ

Kokt ris

Pressad potatis

Oxrulader

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem