
Viltrulader med ansjovis och ädelost
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 931

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3724 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 8%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min )
- Sätt ugnen på 170°C..
- Skala och hacka lök.
- Hetta upp en stekpanna på medelvärme och fräs löken mjuk i socker och smör. Låt svalna. Sätt i ugn.
- Skär köttet i tunna skivor. Banka ut köttet med knuten näve. Hacka ansjovis. Tärna ädelosten. Fördela lök, ansjovis och ost på köttet. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
- Bräsera: Hetta upp matolja på hög värme i panna med lock, eller i en gryta. Salta, peppra ruladen och bryn dem hastigt runt om. Tillsätt fond+vatten och grädde. Låt koka upp. Lägg på locket.
- Sätt in pannan/grytan i ugnen om den är ugnssäker eller smöra en ugnsfast form och lägg i rulladerna. Låt stå 45-60 minuter.
- Skala, skiva eller tärna potatis. Råtek den knaprigt gyllenbrun i matolja på hög värme. Salta.
- Sås: Tag ur rulladerna. Vispa ner matlagningsmjöl utspätt med lite vatten och låt småkoka några minuter.
Kockens kommentar
Välj innanlår från t.ex. älg, rådjur, hjort, ren eller vildsvin. Fyllningen kan bytas ut mot annat t.ex. senap, gurka och kapris som i klassiska oxrulader.