Citron- och limesill
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Zestjärn >

 

 

Så läggs sill in >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Citron- och limesill

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 233

GBR (GI) / port: 0

Recept: 930 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 12%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 139 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Zestjärn > Äts ej

Så läggs sill in > Äts ej

...

Skapat av
Tyrol, Sthlm

Tillagning (20 min + 24 tim )

  1. Finstrimla citron- och limeskal med ett zestjärn eller rivjärn (ej vitt kött).
  2. Rulla citron och lime (för att få ut mer saft) och pressa ut saften i en skål. Blanda med de strimlade skalen och övriga marinad­ingredienser.
  3. Skala och finstrimla lök. Skär sillen i bitar och lägg i en bunke, varvat med lök. Häll marinaden över och låt stå i minst 1 dygn.

Kockens kommentar

Receptet kommer från restaurang Tyrol, Gröna Lund i Stockholm. Läs mer om deras julbord på:  Tyrols vilda julbord 

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem