Marinerad böckling (plockmat)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal böckling: 8

 

Kockskolan:

 

Läs om Tore Wretman >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Marinerad böckling (plockmat)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 219

Kcal / portion: 156

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1251 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 17%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 71 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Läs om Tore Wretman > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Rensa böcklig från inälvor och ryggben. Tag eventuellt bort skinnet (=mer lättätet). Lägg upp på fat.
  2. Blanda marinadens ingredienser och häll den över böcklingen.
  3. Skala och finhacka lök. Finhacka gräslök, dill och rädisor. Strö hacket och kapris över böcklingen.
  4. Ställ gärna rätten kallt någon timme eller mer för att "dra".

Kockens kommentar

Böckling är sill/strömming som saltats och varmrökts, helst med lövträved och enris.

Klassisk marinerad böckling enligt Tore Wretman: Rensad och urbenad böckling läggs upp på fat och serveras med en överhälld marinad bestående av 1/3-del ättiksprit och 2/3-delar olja blandat med lite osockrad senap, salt, peppar, finhackad lök, finhackad kapris och hackad persilja.


Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem