
Marinerad böckling (plockmat)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 219

Kcal / portion: 156

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1251 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 17%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Rensa böcklig från inälvor och ryggben. Tag eventuellt bort skinnet (=mer lättätet). Lägg upp på fat.
- Blanda marinadens ingredienser och häll den över böcklingen.
- Skala och finhacka lök. Finhacka gräslök, dill och rädisor. Strö hacket och kapris över böcklingen.
- Ställ gärna rätten kallt någon timme eller mer för att "dra".
Kockens kommentar
Böckling är sill/strömming som saltats och varmrökts, helst med lövträved och enris.
Klassisk marinerad böckling enligt Tore Wretman: Rensad och urbenad böckling läggs upp på fat och serveras med en överhälld marinad bestående av 1/3-del ättiksprit och 2/3-delar olja blandat med lite osockrad senap, salt, peppar, finhackad lök, finhackad kapris och hackad persilja.