
Pepparrotsgrädde till kött och fisk
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 345

Kcal / portion: 369

GBR (GI) / port: 0
Recept: 738 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 36%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sås till kokt fisk > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (10 min )
- Skala och riv pepparrot.
- Vispa grädden hård. Blanda ner riven pepparrot, mängd enligt egen smak.
Kockens kommentar
Pepparrotsgrädde passar till olika kötträtter, gärna vilt. Finskurna, rullade renköttsskivor med pepparrotsgrädde inuti är en klassiker på smörgåsbordet. Passar till olika slags rätter kött- och fiskrätter.
Passar till
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)