Halloweentårta, orange prinsesstårta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Ant. bitar (12/tårta): 12

Kockskolan:

 

Om tårtor >

 

 

Så vispas grädde >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Halloweentårta, orange prinsesstårta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 335

Kcal / portion: 458

GBR (GI) / port: 7

Recept: 5494 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 15%

Kolhydrater: 44%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 137 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om tårtor > Äts ej

Så vispas grädde > Äts ej

...

Skapat av
Nybergs Konditori

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smöra och bröa en rund form (cirka 22 cm).
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver. Vänd ner blandningen i äggsmeten. Häll i formen. Placera på galler i ugnens nedre del. Grädda i cirka 40 minuter. Låt svalna.
  3. Blanda mjölk, äggulor, socker och potatismjöl i en liten kastrull. Låt sjuda (ej koka) på svag värme under vispning, tills krämen tjocknat.
  4. Låt svalna, vispa runt någon gång. Smaksätt med vaniljsocker. Vispa grädden tjock och blanda i krämen.
  5. Skär tårtbottnen i tre lager. Lägg en skiva underst, därpå lite kräm, ny botten och kräm (extra mycket i mitten så att tårtan blir bullig) och överst  en botten. Bred ut kräm runt om hela tårtan. Ställ tårtan svalt.
  6. Tillred orange + grön marsipan. Arbeta samman mandelmassa, florsocker, glukos och hushållsfärg till smidig massa. Färga. Använd potatismjöl till arbetsytan.
  7. Kavla ut orange mandelmassa mellan plastfolie så att den blir tillräckligt stor (ca 30 cm) för att täcka tårtan. Lägg över tårtan och jämna till kanterna. Överbliven marsipan kan kavlas till lång remsa att läggas runt tårtan.
  8. Garnera tårtan med pudersocker i ett såll som skakas över. Sätt på ett grönt skaft.

Kockens kommentar

Med potatismjöl i fyllningen bör tårtan ätas nygjord. Med majsstärkelse kan fyllningen göras en dag i förväg. Marsipan bör läggas på samma dag som tårtan serveras. Förvaring i kylskåp eller fryst tårta ger en lätt fuktig marsipan.

Alt. halloweentårta

Spindeltårta

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem