Spindeltårta med sockerkaksbotten
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 8

Banan

4.0 

styck

Grädde

6.0 

dl

Strösocker

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Spindeltårta med sockerkaksbotten

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 297

Kcal / portion: 652

GBR (GI) / port: 8

Recept: 5217 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 17%

Kolhydrater: 32%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 219 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Banan 4.0 styck 8%

Grädde 6.0 dl 41%

Strösocker 2.0 msk 2%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Koka upp vatten i en liten kastrull.
    Lägg en tallrik över och smält lite av chokladen i skålen.

  2. Grovriv resten av chokladen.
    Vispa grädde fast med lite socker.
    Skiva bananer.

  3. Lägg ut en sockerkaksskiva på tårtfat.
    Bred på ett lager vispgrädde.
    Lägg på skivade bananer.
    Strö över riven choklad.
    Täck med ett tunt lager grädde.
    Lägg på sockerkaksskiva och gör likadant.
    Lägg på den sista sockerkaksskivan.
    Klä in tårtan med grädde.
    Använd en stekspade.
    Torka av tårtfatskanten.

  4. Häll smält choklad i en plastpåse.
    Klipp ett pyttelitet hål i en kanten.
    Spritsa ett spindelnät över tårtan.

Kockens kommentar

Sockerkaksbotten = 24 cm i diameter. Som alternativ kan man strö över lite riven blockchoklad. Bananerna kan mosas och bres på som smet. Socker kan utelämnas i grädden. För marängspindlar se separat recept.

PASSAR TILL

Marängspindlar

Hemlagad sockerkaksbotten

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem