
Spindeltårta med sockerkaksbotten
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 297

Kcal / portion: 652

GBR (GI) / port: 8
Recept: 5217 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 17%
Kolhydrater: 32%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Koka upp vatten i en liten kastrull.
Lägg en tallrik över och smält lite av chokladen i skålen. - Grovriv resten av chokladen.
Vispa grädde fast med lite socker.
Skiva bananer. - Lägg ut en sockerkaksskiva på tårtfat.
Bred på ett lager vispgrädde.
Lägg på skivade bananer.
Strö över riven choklad.
Täck med ett tunt lager grädde.
Lägg på sockerkaksskiva och gör likadant.
Lägg på den sista sockerkaksskivan.
Klä in tårtan med grädde.
Använd en stekspade.
Torka av tårtfatskanten. - Häll smält choklad i en plastpåse.
Klipp ett pyttelitet hål i en kanten.
Spritsa ett spindelnät över tårtan.
Kockens kommentar
Sockerkaksbotten = 24 cm i diameter. Som alternativ kan man strö över lite riven blockchoklad. Bananerna kan mosas och bres på som smet. Socker kan utelämnas i grädden. För marängspindlar se separat recept.