
Currykalops av hjärta kokt i gryta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 85

Kcal / portion: 524

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2095 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 3%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (3 tim )
- Lägg hjärtat i kallt vatten i 30-60 minuter för att mjukna. Putsa hjärtat från blodådror och hinnor. Förkoka köttet 30-60 minuter under lock. Skär köttet i skivor eller i tärningar.
- Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme och bryn köttet runt om till lite färg.
- Lägg över köttet i en gryta och tillsätt vatten plus fond. Salta och peppra. Koka under lock i cirka 30 minuter.
- Skala kålrot, morot och lök. Tärna kålroten, skiva morot och klyfta lök. Stek dem på medelvärme i pannan med lite matfett och curry, tills de fått lite färg. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Tillsätt rotsaker och lök i kastrullen och koka i ytterligare cirka 20 minuter, tills rotsakerna är nästan mjuka. Garnera med persilja.