
Gryta på kalvhjärta med kantareller kokt i gryta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 591

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2363 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 4%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Potatis 800.0 gram 23%
Lingonsylt konserverad 2.0 dl 14%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (2 tim 30 min )
- Lägg hjärtat i kallt vatten i 30-60 minuter för att mjukna. Putsa hjärtat rent från blodådror och fett. Förkoka hjärtat i cirka 1 timme under lock.
- Torka av hjärtat med hushållspapper och strimla köttet. Hacka persilja. Skala och skiva lök. Hacka persilja.
- Fräs löken mjuk och glansig i gryta med fett cirka 5 minuter. Lägg åt sidan.
- Bryn hjärtstrimlorna några få minuter i matfett, till fin färg. Lägg tillbaka löken.
- Salta och peppra lätt. Tillsätt lagerblad och rör ner mjöl. Tillsätt krossade tomater och soja. Låt grytan småkoka under lock 30-60 minuter, tills köttet är mört.
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Hetta upp en stekpanna utan matfett på medelhög värme och stek svampen torr. Tillsätt matfett när all fukt försvunnit i pannan och stek i 5-10 minuter tills svampen fått färg.
- Tillsätt svamp till grytan när köttet är klart. Garnera med persilja.