Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 578

GBR (GI) / port: 16
Recept: 2311 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 2%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så pannsteks biff > Äts ej
När är biffen färdigstekt? Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (30 min + 10 tim )
- Marinera dag 1: Skala och finhacka lök. Riv ingefära. Blanda marinadingredienser i en plastpåse. Skär köttet i portionsbitar och stoppa ner det i påsen. Knyt ihop. Låt stå svalt över natt.
- Tillaga dag 2: Ta ut köttet ur påsen och skrapa av marinaden. Ställ marinaden i kylskåpet. Låt köttet bli rumsvarmt (1 timme).
- Koka ris enligt förpackning.
- Sås: Häll marinaden i en kastrull och värm upp den på svag värme. Varmhåll.
- Ansa och skölj grönsakerna. Skiva salladslöken. Koka upp vatten. Förväll strax före serveringen grönsakerna i 2-3 minuter, eller ångkoka i 3-5 minuter.
- Hetta upp matolja i stekpanna på högsta värme tills rykande hett. Lägg köttet i pannan (högst 2 åt gången). Vänd köttet varje halvminut. Stek sammantaget 2 minuter per sida, eller enligt eget önskemål. Låt köttet vila 5 minuter. Läs mer > Så pannsteks biff.
- Lägg köttet på en grönsaksbädd. Toppa med varm marinad.
Kockens kommentar
Shanghai är Kinas största stad. I staden bor 20 miljoner människor. Även trakten runt staden är mycket folkrik och består mest av uppodlad jordbruksmark.