
Canton Beef, marinerad stekt biff
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 496

GBR (GI) / port: 13
Recept: 1986 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 3%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 1 tim )
- Marinera: Skala, finhacka morot och selleri, samt skala och riv ingefära. Blanda med sesamolja, bakpulver, maizena, teriyaki- och worcestershiresås. Låt marinera i cirka 1 timme.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Ta köttet ur marinaden. Skär det i 1/2-cm tjocka skivor och dela skivorna på mitten. Spar marinaden.
- Hetta upp matolja i en (wok-)panna tills rykande hett. Lägg i köttet och stek det hastigt, max 1 minut på var sida.
- Sås: Häll på marinaden och sänk till medellåg värme. Låt stå och puttra i några minuter. Tillsätt ketchup och vatten och tag av pannan från plattan.