Canton Beef, marinerad stekt biff
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om teriyaki >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Canton Beef, marinerad stekt biff

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 496

GBR (GI) / port: 13

Recept: 1986 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 3%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 438 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om teriyaki > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min + 1 tim )

  1. Marinera: Skala, finhacka morot och selleri, samt skala och riv ingefära. Blanda med sesamolja, bakpulver, maizena, teriyaki- och worcestershiresås. Låt marinera i cirka 1 timme.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  3. Ta köttet ur marinaden. Skär det i 1/2-cm tjocka skivor och dela skivorna på mitten. Spar marinaden.
  4. Hetta upp matolja i en (wok-)panna tills rykande hett. Lägg i köttet och stek det hastigt, max 1 minut på var sida.
  5. Sås: Häll på marinaden och sänk till medellåg värme. Låt stå och puttra i några minuter. Tillsätt ketchup och vatten och tag av pannan från plattan.

Kockens kommentar

Canton är ett gammalt namn på en provins i sydöstra Kina, som numera benämns Guandong. Det är den mest folkrika provisen i Kina. Läs mer om teriyaki, klicka på > Om teriyaki. Teriyakisås är enkelt att tillaga själv, klicka på ingrediens > Teriyaki.

Alternativ

Shanhai beef

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem