Kinesiska vårrullar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal rullar: 10

Så friterar man >

 

 

Om vårrullar >

 

 

Om vårrulledeg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kinesiska vårrullar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 120

Kcal / portion: 61

GBR (GI) / port: 1

Recept: 610 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 2%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 51 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så friterar man > Äts ej

Om vårrullar > Äts ej

Om vårrulledeg > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Skala vitlök och skiva salladslök. Skala tigerräkor och finhacka. Strimla och finhacka fläskköttet.
  2. Mixa till fin smet i en matberedare kinakål, salladslök, vitlök, ingefära, soja, ostronsås, maizena, sesamolja, salt och peppar. Blanda ner tigerräkor och fläskkött. (Räkor och kött kan alternativt mixas).
  3. Lägg en sked smet på varje vårrulledeg. Vik in kanterna och rulla ihop till en "korv".
  4. Fritera: Hetta upp rikligt med frityrolja till 190°C (läs mer > Så friterar man). Fritera rullarna till gyllenbrun färg i 3-5 minuter. Vänd efter halva tiden.
  5. Servera vårrullarna varma eller kalla tillsammans med sambal oelek eller annan kryddstark sås/pasta.

Kockens kommentar

Dubblera mängden om rullarna önskas serveras som huvudrätt. Varning för farlig het olja. En elektrisk fritös som kan ställas in på önskat gradtal och som har skyddande lock är säkrast. Läs mer > Så friterar man.

Passar till

Kokt ris med soja

Sötsur sås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem