
Kinesiska vårrullar
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 120

Kcal / portion: 61

GBR (GI) / port: 1
Recept: 610 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 2%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så friterar man > Äts ej
Om vårrullar > Äts ej
Om vårrulledeg > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Skala vitlök och skiva salladslök. Skala tigerräkor och finhacka. Strimla och finhacka fläskköttet.
- Mixa till fin smet i en matberedare kinakål, salladslök, vitlök, ingefära, soja, ostronsås, maizena, sesamolja, salt och peppar. Blanda ner tigerräkor och fläskkött. (Räkor och kött kan alternativt mixas).
- Lägg en sked smet på varje vårrulledeg. Vik in kanterna och rulla ihop till en "korv".
- Fritera: Hetta upp rikligt med frityrolja till 190°C (läs mer > Så friterar man). Fritera rullarna till gyllenbrun färg i 3-5 minuter. Vänd efter halva tiden.
- Servera vårrullarna varma eller kalla tillsammans med sambal oelek eller annan kryddstark sås/pasta.
Kockens kommentar
Dubblera mängden om rullarna önskas serveras som huvudrätt. Varning för farlig het olja. En elektrisk fritös som kan ställas in på önskat gradtal och som har skyddande lock är säkrast. Läs mer > Så friterar man.