Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 36

Kcal / portion: 14

GBR (GI) / port: 0
Recept: 54 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 0%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så friterar man > Äts ej
Så friteras grönsaker > Äts ej
Fritös > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (10 min )
- Rensa svamp, men skölj den inte. Blöt svamp gör att het olja sprätter. Skär större svamp i bitar.
- Värm oljan till 190°C. Läs mer > Så friterar man.
- Fritera: När oljan är het, lägg i svampen och fritera den i 3-5 minuter.
- Ta ur svampen med hålslev och salta lätt.
Kockens kommentar
Friterad svamp passar som tillbehör till alla slags kötträtter, men även till annat t.ex. stekt fisk eller på en smörgås. Tänk på att frityroljan är farligt het och kan sprätta. Läs mer > Om fritering.
Passar till
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)