Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 225

Kcal / portion: 44

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1047 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 5%
Kolhydrater: 29%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Tigerräkor ett miljöhot > Äts ej
Om snittar, kanapéer > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (25 min )
- Skala räkor. Riv ingefära.
- Blanda till jämn smet i en matberedare eller med en mixer räkor med ägg, ingefära, ostronsås, maizena och salt.
- Sätt fritös på 190°C om sådan används.
- Skär brödet i trekanter. Lägg en klick smet på varje brödbit och strö sesamfrön över.
- Värm upp (wok-)panna på högsta värme med rikligt med frityrolja (eller använd fritös). När olja är het lägg ner bitarna och fritera dem i omgångar några minuter tills de fått fin gyllenbrun färg runt om.
- Serveras varm eller kall.
Kockens kommentar
Varning för farlig het olja. För ovana fritörer rekommenderas en elektrisk fritös som kan ställas in på önskat gradtal och som har skyddande lock.